Werkingsprincipe infrarood warmtepanelen

In feite straalt elk materiaal dat warmer is dan de omgevingstemperatuur een warmte uit. Deze warmte noemen we lange golf infrarood. Kachels, de zon en levende wezens zijn allemaal warmtebronnen die infrarood afgeven. Het is daarom ook een heel natuurlijk verschijnsel.

Energy Reduction Solutions stralingspanelen zijn gecatalogiseerd als “zwarte stralers” en werken op basis van infrarood met lange thermische golven.

Ze produceren infrarood warmtegolven zoals de zon dit al miljarden jaren doet. Infrarood golven maken deel uit van het natuurlijke spectrum van de zon, onder de rode kleur van het spectrum van het zonlicht, zonder ultraviolette (UV) golven die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Infrarood met lange thermische golven is een vorm van zachte zonne-energie die de mens niet met het blote oog kan waarnemen vanwege de lengte van zijn golven. In onze panelen wordt dit bereikt door een hoge temperatuur te bekomen van de stralingsplaat die unidirectioneel wordt overgebracht naar de te verwarmen materie die deze golven absorbeert. Dit proces is onafhankelijk van de luchttemperatuur van de omgeving.

Energy Reduction Solutions infrarood panelen werken precies zoals de zon, de laatste verwarmt de lucht niet, maar verwarmt het materiaal dat op zijn beurt langzaam de opgeslagen warmte afgeeft en hierdoor indirect de lucht verwarmt.

Voordelen

GEVOEL

Lange golf infraroodstralen is een specifiek type licht, onzichtbaar voor het oog, maar waar wij heel gevoelig voor zijn. Infrarood wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam en creëert een gevoel van aangename warmte. Op een zonnige winterdag, kunnen we ons volkomen prima voelen, alhoewel licht gekleed, zelfs als de luchttemperatuur zich onder het vriespunt bevindt. De beste voorbeelden zijn de traditionele après-ski taferelen of tijdens wandelingen in de bergen.

GEZONDHEID

Infrarood verwarming stimuleert de bloedsomloop en vermindert de vochtigheid in gebouwen. Door het minimaliseren van de luchtcirculatie en dus ook van stof en bacteriën, is dergelijke verwarming dus ook niet-allergeen.

RUIMTEBESPARING

De ERS-verwarmingspanelen worden bij voorkeur in het systeemplafond of tegen het plafond geplaatst, zodat je meer ruimte krijgt om te wonen en te werken. Met hun strakke design, verschillende formaten en kleurcombinaties, zijn de ERS panelen integreerbaar in elke omgeving.

BEVEILIGING

ERS verwarmingspanelen werken zonder verbranding, wat het risico op brand, explosie of intoxicatie volledig elimineert. De producten zijn conform de CE- en SGS certificering.

ENERGIEBESPARING EN MILIEU

Dankzij de energiebesparingen kan de uitstoot van broeikasgassen verminderd worden. En ook, … als je groene elektriciteit gebruikt, zullen de verwarmingspanelen van ERS volledig CO2-vrij zijn. Omdat straling een rechtstreekse manier van verwarmen is, kan ERS de energiekosten met 50% tot wel 75% verminderen, in vergelijking met traditionele convectie systemen.

EENVOUD

ERS verwarmingspanelen zijn zeer eenvoudig te installeren gewoon door ze te koppelen aan het stroomnet. Geen buizen of schoorstenen moeten voorzien worden. Ze zijn ook zeer mobiel en kunnen gemakkelijk worden verplaatst in het geval van een verhuizing of renovatie van uw gebouw. Ook hebben ze geen onderhoud nodig omdat ze geen bewegende onderdelen, geen branders of toevoerbuis nodig hebben.

Voorbeelden

In een warme zomer is het ’s nachts warm en is het moeilijk om in slaap te vallen, omdat het materiaal de warmte van de zon die ze gedurende de dag heeft opgeslagen dan terug uitstraalt.

Tijdens het skiën, dankzij de zon, hebben wij het warm en skiën we in een t-shirt terwijl het vriest. Dit omdat de zon de materie die we zijn overvloedig verwarmt.

Op een warme zomerdag is het zand op het strand warm. We kunnen er blootsvoets niet op lopen omdat dit zand veel warmer is dan de hete lucht zelf.

Op 10 kilometer hoogte (dus dichter bij de zon), biedt de lucht geen weerstand tegen infraroodstraling, terwijl het daar ongeveer -50 ° C is.

Op hetzelfde moment op aarde verwarmt de zon de materie, die op zijn beurt de lucht verwarmt tot bijvoorbeeld 20 ° C.

Hetzelfde bereik je met de infraroodpanelen van Energy Reduction Solutions. De straling verwarmt wat het aan materie aanstraalt en de lucht wordt indirect opgewarmd door de objecten. De muren, het plafond, het meubilair en de levende organismen absorberen de warmte en geven dit vervolgens weer af. Omdat we zelf materiaal zijn betekent dit dat, zodra het paneel begint op te warmen en warmte afgeeft, we de warmte voelen. Er is dus geen reden om te wachten tot de lucht opgewarmd is voordat we de comfortabele warmte voelen. Net als de winterzon ons verwarmt als het vriest. Het gevoel is veel aangenamer dan bij een conventionele verwarming omdat het niet beklemmend aanvoelt. Integendeel, we voelen een zachte en omhullende warmte op de huid. Het is een veel aangenamere en comfortabelere warmte.

Energy Reduction Solutions brengt de warmte van de zon bij je thuis.

Weten wat jouw besparing is als je gasloos gaat verwarmen met warmtepanelen?
Neem contact op voor meer informatie.

De voordelen van verwarmen met warmtepanelen: Zelf de energiekosten in de hand hebben 100% onderhoudsvrij Bijdrage leveren aan het klimaat Bespaar 50% tot 75% op de energiekosten Niet meer afhankelijk van gas of de gasprijzen Eenvoudige montage Alleen verwarmen wat je wílt verwarmen Garantie: panelen 10 jaar, elektronica 2 jaar Geen slijtage / geen bewegende delen 100% onderhoudsvrij